Segons un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, el PP del País Valencià estava assabentat de les ‘trampes’ de l’ex-batllessa de València, Rita Barberà, en el presumpte finançament irregular del PP de València. Així mateix, l’UCO creu que Alfonso Grau, ex-número dos de Barberà, era el cervell de la suposada trama.

Segons que explica Valencia Plaza, l’UCO té evidències de les trampes de Barberà i del fet que els dirigents del partit ho sabien. En aquella època, el PP era dirigit per Alfonso Rus i Vicente Betoret.

‘Entre la documentació analitzada, es troba un document que suggereix que altres estaments, presumptament el partit provincial, tenien constància que l’empresa Latern Product Council prestava determinats serveis amb motiu de la campanya electoral’, recull l’informe. Segons l’UCO, hi ha un document que esmenta ‘pagaments per determinats serveis’ i que prova que la direcció del PP sabia alguna cosa del presumpte finançament irregular del PP de València.

‘Dopatge’ electoral
L’informe de l’UCO també diu que el PP de València va anar ‘dopat’ a les eleccions municipals dels anys 2007, 2011 i 2015. Malgrat que la investigació se centra en la campanya del 2007, la Guàrdia Civil creu que les pràctiques presumptament corruptes eren la tònica habitual del PP de València.

Respecte de l’anomenat ‘Ritagate’, els agents diuen que queda acreditat que es van gastar centenars de milers d’euros que procedien d’empreses contractades per l’ajuntament que finançaven despeses electorals del PP. Mentre que els dirigents asseguraven que les despeses eren de 150.000 euros, la documentació lliurada a la fiscalia anticorrupció demostrava que en realitat havien estat de tres milions d’euros.

Aquests diners es van gastar en mitjans de comunicació, i fins i tot una part d’un míting del president espanyol, Mariano Rajoy, es va pagar en negre.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb