Tres individus han disparat avui contra agents de policia a Baton Rouge, a l’estat nord-americà de Louisiana. Hi tres agents morts i tres més de ferits, un dels quals en estat crític. Les forces de seguretat han mort un dels atacants i persegueixen els altres dos, que han fugit, segons que ha explicat una portaveu de l’Oficina del Xèrif de Baton Rouge Est, Rayborn Hicks.

Hicks ha demanat a la població que col·labori, avisant al telèfon d’emergències 911 si veuen res sospitosa.

Els fets han passat poc abans de les 9.00, quan la policia ha estat enviada a la cruïlla de l’autopista Airline amb l’autopista Hammond, a Baton Rouge, perquè havien avisat que hi havia un individu amb una arma.

La cadena de televisió local WBRZ ha informat que els morts eren dos agents del departament de policia de Baton Rouge i un de l’oficina del xèrif de Baton Rouge Est.

Fou en aquesta mateixa ciutat que el 7 de juliol la policia va matar el jove Alton Sterling. Des d’aleshores, hi ha hagut manifestacions antipolicíaques per la violència dels agents contra els negres, també per la mort d’un altre jove a Minneapolis.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.