Després que el ple de la sala tercera del Tribunal Suprem espanyol hagi tirat enrere la nova jurisprudència que fixava que l’impost d’hipoteques l’havia de pagar el banc i no el client, encara hi ha la porta oberta a anar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè sigui la justícia comunitària qui tingui l’última paraula. Segons que ha explicat aquest dimarts al vespre a l’ACN el professor de dret tributari de la UOC Benja Anglès, ‘no seria estrany que algun jutge anés a demanar qüestió prejudicial davant la Unió Europea’, tal com va passar amb les clàusules sòl.

Anglès ha explicat que és la primera vegada que veu en dret tributari que un canvi jurisprudencial s’aturi pel ple del Tribunal Suprem. Mentre la qüestió no arribi a la justícia europea, ‘tot continua igual, el client ha de continuar sent el subjecte passiu de l’impost’ i ‘tots aquells casos que puguin estar als tribunals en principi es desestimaran perquè aquesta seria la línia jurisprudencial’, ha constatat el professor de dret tributari.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb