El PP valencià va presentar dimecres a les Corts una proposició perquè el govern de Ximo Puig defensés que el valencià és un ‘idioma diferent i autònom de qualsevol altra llengua i, en concret, del català’. La proposició ha generat molta polèmica i l’eurodiputat del PP Santiago Fisas s’hi ha pronunciat. En un piulet dirigit a la líder del PP valencià, Isabel Bonig, el polític català afirma: ‘El valencià i el català són la mateixa llengua. En política no s’hi val tot’.

Ací podeu veure el piulet:

Albiol no té interès pel debat lingüístic
El líder del PP català, Xavier García Albiol, va visitar dimecres el País Valencià en el marc del Fòrum Europa Tribuna Mediterrània. A la pregunta de si el català i el valencià eren la mateixa llengua, Albiol va dir que no l’interessava aquest debat. Però va avisar els seus companys del PP que la Generalitat volia fer desaparèixer el castellà a Catalunya. ‘Aneu amb compte que no us passi el mateix’, va advertir.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]