Elisabet Vilella, al capdavant, amb grup d'investigació que lidera

La directora de l’àrea d’investigació de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus (Tarragona), Elisabet Vilella, ha aconseguit una ajuda de 100.000 euros de la Brain and Research Foundation nord-americana per al seu projecte ‘Bipogent’.

Vilella coordina aquest projecte que estudia l’efecte del gen DDR1 –que es troba a la mielina, la substància blanca del cervell– en el trastorn bipolar, ha informat el Grup Pere Mata aquest dilluns en un comunicat.

La iniciativa catalana ha estat triada pel centre dels Estats Units (EUA) al costat de 39 projectes més d’investigació i permetrà completar l’aportació que ja va fer l’Institut de Salut Carlos III del Ministeri d’Economia.

Es tracta d’un treball pioner en el qual treballen Vilella i els equips dels doctors Vieta, de l’Hospital Clínic de Barcelona, i Canales, de la Fundació Fidmag Germanes Hospitalàries, que requereix de voluntaris per ser inclosos a l’estudi.

Fins avui mai s’havia estudiat la possible relació del DDR1 amb el trastorn mental bipolar i la investigació parteix de la demostrada influència d’aquest gen en l’esquizofrènia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]