Manuel Carrillo, de Limasa

El propietari de l’empresa de serveis de neteja Limasa, Manuel Carrillo, ha reconegut suborns perquè l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet li adjudiqués, en el mandat del socialista Bartomeu Muñoz, el contracte per a la neteja d’equipaments municipals. Carrillo ha relatat que va modificar les condicions de la seva oferta, a petició del propi Muñoz, per poder guanyar punts respecte l’empresa que havia quedat en primer lloc. L’empresari també ha explicat que va pagar diners en metàl·lic a l’ex-batlle -6.480 euros- per cuidar la seva relació amb el consistori, i també va accedir, a requeriment de Muñoz, al patrocini d’un equip de futbol sala. Després de la confessió, la fiscalia i la defensa han acordat una rebaixa de condemna que li evitarà l’entrada a presó.

La petició inicial que la fiscal, Ana Cuenca, feia contra Carrillo era de tres anys de presó, però la pensa s’ha acabat reduint fins als sis mesos, substituïbles per una multa de 7.200 euros, amb la qual cosa, en cap cas entrarà a presó. La nova condemna també preveu que Carrillo torni els 6.480 que va pagar a l’Ajuntament i 6.000 euros més que va pagar a l’Ajuntament a través d’un conveni per patrocinar l’equip de futbol sala Ràpid Santa Coloma.

Els 6.480 euros es van pagar en tres sobres, dividits en 2.100, 1.980 i 2.400 euros, que Carrillo va lliurar a Muñoz a una coneguda cafeteria que hi ha a la plaça de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. ”Era a Alacant de vacances i em vaig desplaçar a Santa Coloma per portar-li els diners”, ha relatat. El pagament es va fer a finals de juliol del 2009.

Aquests pagaments es van fer, segons ha reconegut Carrillo, com a conseqüència de que l’Ajuntament de Santa Coloma que liderava Muñoz li adjudiqués el contracte de la neteja d’equipaments a Limasa, tot i no presentar la millor oferta. La conxorxa es reflecteix a les converses telefòniques que s’han reproduït durant el judici i que, a diferència de Muñoz, Carrillo sí ha reconegut i confirmat.

En una d’aquestes escoltes, Carrillo agraeix ”moltíssim” a l’exalcalde que hagués intercedit per ell i aquest li demana que, a canvi, li ”arregli” algunes coses, que es concretarien en uns pagaments per al patrocini d’entitats de la ciutat, a banda dels diners pagats en metàl·lic: ”Caldria que quedés clar el compromís de l’empresa amb la ciutat”, li exigeix Muñoz en una de les converses.

Carrillo ha explicat que va accedir al suborn perquè creia que era una manera de no ”deteriorar” la relació amb Muñoz i de mantenir una ”relació normal i correcta amb l’Ajuntament”. L’exalcalde fins i tot avisa aquest empresari que la seva intenció era mantenir-se vuit anys més a l’alcaldia i l’emplaçava a ”retrobar-se” en el pròxim concurs.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]