Un empresari és condemnat a sis mesos de presó per no haver donat d’alta sis treballadores

  • Les sis treballadores eren la totalitat de la plantilla d'un centre de fabricació de calçat

VilaWeb
Seu de l'Audiència d'Alacant. Fotografia: Joanbanjo, CC BY-SA 3.0,
EFE
27.08.2021 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un empresari de Monòver (Vinalopó Mitjà) ha estat condemnat a sis mesos de presó per un delicte contra els drets dels treballadors per no haver donat d’alta a la seguretat social sis treballadores. La sentència, dictada per un tribunal de la Secció Tercera de l’Audiència, considera provat que l’empresari va contractar els serveis de sis dones en un centre dedicat a la fabricació de calçat del qual era propietari, sense regular la seva situació perquè poguessin cotitzar.

Les sis treballadores, que eren tota la plantilla de l’empresa, es van dedicar a fer tasques relacionades amb la fabricació de sabates per a l’empresa del processament almenys en el període comprès entre gener i febrer de 2017. L’empresari va reconèixer els fets a l’inici del judici, celebrat el passat 8 de juliol, arran d’un acord de conformitat amb la fiscalia.

Així, el tribunal li imposa la pena de sis mesos de privació de llibertat sol·licitada per l’acusació pública, que no comportarà l’ingrés a la presó. De fet, el tribunal acorda la suspensió de la condemna per un temps de dos anys, amb la condició que no torni a delinquir. Al marge d’això, la sentència també estableix que l’empresari haurà de pagar sis mesos de multa amb quota diària de sis euros, a més del pagament de les costes processals. La resolució és ferma, sense possibilitat de recurs, després de l’acord de conformitat assumit pel processament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes