Catalan Films, la marca d’internacionalització de l’audiovisual català del Departament de Cultura, enguany fa trenta-cinc anys i avui pre-estrena el documentari 35 anys de Catalan Films a la Filmoteca de Catalunya.
Al film, dirigit per Liliana Torres i amb guió de Santi Suárez, hi apareixen professionals destacats de la indústria com ara Agustí Villaronga, Ventura Pons, Isona Passola, Marc Recha, Clara Roquet, Alba Sotorra i Valérie Delpierre, entre molts cineastes més, que repassen l’evolució del cinema català i fan valer l’impacte que té en els mercats i festivals internacionals.
Al principi, cineastes com Pons i Villaronga van començar a establir els primers contactes fora de Catalunya. En l’actualitat, tal com ha destacat l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la presència de l’audiovisual català ha crescut exponencialment, i és com més va més habitual que aparegui en grans esdeveniments com ara els festivals de Cannes, Berlín i Venècia, entre molts certamens més. Concretament, d’ençà del 1986 fins al 2019 hi ha hagut 216 seleccions de films catalans a festivals de classe A.
Creada l’any 1986, Catalan Films va esdevenir una iniciativa pionera en el mercat internacional, que s’ha consolidat i s’ha posicionat com la marca de l’audiovisual català, i representa una indústria professional, amb talent, autoria, qualitat i modernitat.
Durant aquests trenta-cinc anys, Catalan Films ha apuntat que ha desenvolupat una tasca de prescripció dels mercats i dels festivals més importants del moment per a la indústria catalana, i ha fet accions de promoció de la participació dels films catalans en festivals internacionals, ha organitzat delegacions de productors i empreses a mercats, ha fomentat la coproducció i la distribució i ha donat suport a les pel·lícules i el talent seleccionat en els festivals internacionals d’arreu del món.
El documentari, que és una producció de l’ICEC amb la col·laboració de TV3 i l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), s’estrenarà al canal 33 el 10 de desembre.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.