Peter Luykx, a l'esquerra, intervé al parlament per a preguntar al primer ministre, al centre

El diputat flamenc Peter Luykx, de la formació independentista N-VA –majoritària a Bèlgica– ha formulat una pregunta al primer ministre, Charles Michel, sobre els processos d’independència que viuen Catalunya i Escòcia. Concretament ha demanat al primer ministre si respectarà el resultat dels referèndums en el cas que l’opció del sí sigui majoritària i quina és la posició del seu executiu respecte a les voluntats d’Escòcia i Catalunya d’esdevenir nous estats.

Michel ha reconegut el debat que hi ha en ambdós territoris per a definir el seu futur, però no ha anat més enllà i ha dit que s’han de respectar les regles europees i que ‘veig moltes diferències entre el cas de Catalunya i Escòcia’. Tanmateix, no ha especificat quines.

Sobre la pregunta específica de quina seria la posició de l’executiu belga sobre els resultats dels referèndums, Michel no ha volgut entrar a fer valoracions sobre ‘eventualitats’ que corresponen a un debat intern.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]