I és que dedicarem gairebé tres quarts d’hora del nostre temps a escoltar un reguitzell de sardanes que tenen un comú denominador o, si un preferiu, un origen idèntic. Allà entre els anys 50 i 80 del passat segle XX l’Obra del Ballet Popular organitzava l’Aplec de Sardanes a Montserrat, un aplec que parafrasejant símils futbolístics, era quelcom més que un aplec i que encara avui es segueix organitzant però amb uns altres paràmetres.

I cada any s’hi estrenava la que s’anomenava SARDANA DE L’OFRENA, un encàrrec a un compositor de primera línia del moment que contribuïa així al lluïment de l’acte. Des del 1953 fins al 1982 ininterrompudament s’hi estrenaren un total de 30 sardanes. I en aquest concert n’hem programat fins a vuit.

Llegir i escoltar el programa…

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb