Cues per votar el 9-N del 2014, a

Un 53,3% dels catalans voldrien votar en el referèndum de l’1 d’octubre per més que l’estat espanyol el prohibeixi; un 31,7% acceptarien la prohibició i preferirien no fer el referèndum si no hi ha una autorització del govern espanyol, i un 12,8% no sap què faria. Són dades d’una enquesta que publica avui el diari Ara. L’opció de fer el referèndum encara que sigui sense el permís del govern espanyol té la majoria de suport entre els votants de les forces sobiranistes, concretament del 94% dels què s’identifiquen amb la CUP, el 92% amb ERC, el 79% amb el PDeCAT i baixa fins el 62% entre els simpatitzants de Podem.

D’altra banda, si el govern espanyol prohibís el referèndum, un 46,8% dels catalans mostrarien el seu desacord i protestaria, davant del 21,4% que afirma que no hi estaria d’acord però tampoc prendria cap mesura de protesta i un 24,6% que no protestaria perquè ja estaria d’acord amb la prohibició.

Sobre la resposta del govern espanyol a la petició de la Generalitat i el Parlament per celebrar el referèndum de l’1-O, un 58,9% pensa que l’hauria de permetre, el 16,3% opina que caldria impedir-lo ‘en qualsevol cas’, i el 15,1% no és partidari d’autoritzar-lo però tampoc d’impedir-lo per la força.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]