e-esports

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), amb la col·laboració de la Generalitat, ha impulsat la primera Lliga catalana d’e-sports. Es tracta d’una plataforma digital d’organització de competicions oficials d’esports electrònics de les federacions de Catalunya, i que combina la reproducció multimèdia de contingut. El projecte agrupa la competició oficial de les modalitats de deu federacions. A més dels esportistes federats, també hi podran participar aficionats. Aquesta lliga s’activarà a partir del 6 d’abril i es desenvolupa en el marc d’un conveni entre el Departament de Polítiques Digitals i la UFEC, que estableix una subvenció de cinquanta mil euros.

En la primera Lliga catalana d’e-sports, hi participen les federacions de beisbol, ciclisme, automobilisme, motociclisme, golf, escacs, bitlles, caça, tenis i futbol, la qual ja compta amb la seva competició. El projecte començarà a l’abril amb cinc esports: automobilisme, golf, ciclisme, tenis i escacs. La resta començaran al llarg de l’any. Es preveu que es puguin arribar a celebrar cada temporada uns seixanta tornejos d’esports electrònics en diferents formats.

La participació de les federacions esportives de Catalunya en aquest projecte és el fet diferencial respecte de la resta de plataformes de competició digital organitzada. A través d’un comunicat, els responsables de la Lliga catalana d’e-sports indiquen que l’empara de la competició digital per part de les federacions “garanteix l’aplicació del principi d’integritat competitiva, l’estructuració del consum digital sota hàbits saludables i el desenvolupament del joc d’acord amb els valors propis de l’esport tradicional”. La idea és que les diferents federacions vagin incorporant-se a aquest nou model de competició. Per a aquesta primera edició, també hi ha previst organitzar un macroesdeveniment en què es disputaran les finals de cada esport.

El públic principal de la iniciativa és l’esportista federat que vulgui combinar la pràctica en directe amb la virtual. De tota manera, les competicions estaran obertes a qualsevol aficionat als esports electrònics, independentment de si practiquen algun esport de forma individual o organitzada i de si estan federats. Sobre això, es podrà formar part de qualsevol competició, lliga o de formats oberts amb una llicència federativa digital gràcies a un sistema de micropagament per participació. El calendari de tots els esports estarà obert a la ciutadania i es podrà competir en més d’un esport.

En la presentació de la lliga, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha destacat que el projecte “fusiona dues indústries tan importants com el sector dels videojocs i el de l’esport” i ha assegurat que és una “oportunitat per crear riquesa i llocs de feina”. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha ressaltat que és la primera vegada que les federacions esportives organitzen de forma oficial les competicions de les seves modalitats en versió d’e-sports. “Hem de posar el focus en un sector creixent, amb milions d’entusiastes i espectadors, i amb el qual compartim el vessant competitiu i d’entreteniment”, ha reflexionat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.