BERLÍN, 15 (Reuters/EP)

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el nou president francès, Emmanuel Macron, han acordat aquest dilluns l’elaboració d’un full de ruta a mitjà termini per aprofundir en la integració de la UE i fer que l’eurozona sigui més resistent a les crisis.

“Alemanya solament anirà bé a llarg termini si Europa va bé i Europa solament anirà bé si hi ha una França fort”, ha afirmat Merkel en roda de premsa conjunta amb Macron des de Berlín. La líder alemanya ha anunciat que els governs de França i Alemanya mantindran al juliol una reunió per abordar assumptes clau.

Merkel ha subratllat a més que des del punt de vista d’Alemanya és possible canviar els tractats de la UE. “Estaria disposada a fer-ho, però primer anem a treballar en què volem reformar”, ha apuntat. En aquesta mateixa línia, Macron ha assegurat que la reforma dels tractats de la UE “ja no són un tabú” per a França.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]