Europol publica per error a Internet dades sobre investigacions antiterroristes

  • Han estat publicades per una veterana agent que es va emportar un informe per treballar des de casa

VilaWeb
Europa Press
30.11.2016 - 13:53
Actualització: 30.11.2016 - 15:55

Europol ha informat que ha publicat per error a Internet dades sobre investigacions centrades en grups ‘terroristes’ tot i que ha subratllat que no hi ha constància que les operacions s’hagin posat en perill.

Europol, que s’encarrega de donar suport amb coordinació i cooperació a altres cossos de policia de països europeus, ha dit que les dades tenen deu anys d’antiguitat i que han estat publicades per una veterana agent que es va emportar un informe per treballar des de casa.

Després que aquesta agent abandonés Europol, l’agència europea va canviar els seus sistemes per impedir que els seus treballadors poguessin carregar informació en dispositius d’emmagatzematge de memòria, segons ha comptat el portaveu d’Europol, Jan Op Gen Oorth, que ha subratllat que l’agència no creu que l’agent no ha actuat amb intencions dolentes.

“Llavors anava contra les polítiques però es podia fer. Ara és impossible que es faci”, ha afirmat el portaveu.

Europol ha estat informada dels fets per primera vegada fa dos mesos per la cadena de televisió de Països Baixos Zembla i no creu que l’informe hagi pogut ser consultat pels subjectes que eren objectiu d’aquesta investigació, tot i que no pot descartar-lo.

La cadena de televisió Zembla va dir que l’agent de Policia havia posat l’informe en un disc dur connectat a internet sense adonar-se que el contingut era accessible per a qualsevol persona.

La cadena de televisió holandesa va dir que va decidir no publicar l’informe, un document que contenia informació sobre 54 investigacions diferents, amb dades com noms i números de telèfon de sospitosos i de persones sota vigilància.

La parlamentària holandesa de l’Eurocambra Sophie in’t Veld ha anunciat en el seu compte de Twitter que demanarà al director d’Europol que comparegui al Parlament comunitari per explicar aquesta “enorme filtració de dades”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any