La UAB és la millor universitat del país, segons el rànquing CyD

  • La desena edició del rànquing li atorga el nombre més gran d’indicadors d’alt rendiment

VilaWeb
Redacció
23.05.2023 - 18:44

La Fundación CyD ha presentat els resultats de la desena edició del rànquing CyD per les universitats de l’estat espanyol, que analitza 80 universitats, 29 àmbits de coneixement i 3.266 titulacions. El rànquing avalua el rendiment de les universitats en funció del resultat obtingut en trenta-sis indicadors, tant per a la classificació institucional com per a la classificació dels àmbits de coneixement.

En l’edició de 2023 incorpora l’àmbit de Periodisme i Comunicació als analitzats, que recull, entre altres, arquitectura, biologia, dret, història, infermeria, matemàtiques o medicina. El rànquing CYD classifica les universitats per grups de rendiment, alt, mitjà o baix segons el resultat obtingut en cada criteri.

La UAB torna a ser la universitat que té un nombre més gran d’indicadors d’alt rendiment, amb un total de vint-i-nou indicadors, un més que en l’edició anterior. Els criteris estan estructurats en cinc dimensions: docència i aprenentatge, recerca, transferència del coneixement, orientació internacional i implicació amb l’entorn.

En investigació destaca la Universitat de València, la UAB, la UB i la Universitat Pompeu Fabra. En transferència del coneixement, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la UAB, la UB i la Universitat Politècnica de València.

En orientació internacional, les millors són la Universitat Ramon Llull, la UAB, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, la UB i la Universitat Pompeu Fabra. I sobre implicació amb l’entorn hi destaca la Universitat Politècnica de Catalunya, la UAB, la UB, la Universitat de Girona, la Universitat Catòlica de València San Vicente Mártir, la Universitat de València, la Universitat Rovira i Virgili, la Internacional de Catalunya i la Universitat de Lleida.

Les deu universitats del país que obtenen un nombre més elevat d’indicadors de més rendiment a la classificació són, per aquest ordre, la UAB, la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Ramon Llull.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any