La xarxa social Twitter ha suspès durant unes hores la compte del seu executiu en cap i co-fundador, Jack Dorsey. ‘El compte que intentes veure ha estat suspès’, es veia en pantalla quan els usuaris intentaven consultar el perfil de Dorsey. Segons la política de la companyia, que es pot consultar a la seva pàgina web, només se suspenen aquells comptes que ‘violen les regles de Twitter’. Els motius solen ser propaganda indiscriminada,  comptes falsos, comptes piratejats o piulets que es consideren ofensius (racisme, homofòbia, etc.).

Captura de pantalla 2016-11-23 a las 13.32.54

El mateix Dorsey, una vegada s’ha resolt el problema, ha escrit un piulet en el qual explica que la suspensió havia estat provocada per un problema intern.

Mentre el compte ha estat suspès molts usuaris han aprofitat per fer broma, perquè Dorsey ha passat de tenir gairebé quatre milions de seguidors a poc més d’un centenar.

Captura de pantalla 2016-11-23 a las 13.33.16

Mesures contra els extremistes
Els darrers dies, Twitter ha estat notícia perquè havia decidit suspendre diversos comptes de persones relacionades amb els moviments d’extrema dreta estatunidencs. D’aquesta manera, la companyia vol acabar amb les crítiques per no actuar davant ‘els discursos xenòfobs i d’odi’.

 

 

 

 

 

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.