Nou escàndol per les males pràctiques de TVE. Aquesta setmana, ‘Informe semanal’ va fer un programa especial sobre la situació política de Catalunya abans de les eleccions imposades del 21-D. En un moment determinat, s’inclouen unes declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ des de Brussel·les. ‘És evident que tots sabem que podem acabar a la presó, a presons espanyoles… Tots, també nosaltres, si finalment, per les raons que sigui, se’ns concedeix una extradició que nosaltres lluitarem fins al final perquè no es produeixi’, diu el president. El problema no són les seves paraules, sinó la música amb què el programa decideix d’ambientar-les: la banda sonora del film L’exorcista (‘Tubular Bells’ de Mike Oldfield).

Ací podeu veure l’escena del film de William Friedkin on sona ‘Tubular bells’:

El muntatge va indignar l’audiència i fins i tot el consell d’informatius de RTVE en demanarà explicacions. A més, el consell prepara un informe sobre el tractament que fa ‘Informe semanal’ de la situació política de Catalunya, perquè no és pas la primera vegada que suscita polèmica. CCOO ha denunciat el programa davant la junta electoral espanyola.

Segons el consell, l’ús de la sintonia té un ‘caràcter antiinformatiu’, car vol provocar emocions en compte de fer reflexionar l’audiència amb les declaracions del president de la Generalitat. ‘No sabem si la idea sorgeix directament de qui fa el reportatge, del realitzador, del director del programa o del servei d’ambientació musical’, afegeix.

L’escàndol arriba a la BBC
El muntatge ha arribat fins a la cadena pública britànica: ‘La televisió espanyola posa la sintonia de ‘L’exorcista’ en unes declaracions de l’ex-dirigent català.’ La BBC explica que ‘Informe semanal’ és el programa degà de reportatges a l’estat espanyol i que el consell d’informatius ja ha dit que és una ‘mala praxi’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]