TV3 i IB3 emetran el documentari Les clavegueres de l’Interior que relata les males arts del Ministeri d’Interior espanyol, com ara l’operació Catalunya, per aconseguir fins polítics. El film ha estat produït per Mediapro i es volia estrenar en alguna de les grans televisions espanyoles, però cap no l’ha volgut comprar. Per això, TV3, IB3 i també ETB han decidit emetre’l en horari de màxima audiència.

Les clavegueres de l’Interior es basa en els enregistraments que es van fer al despatx de l’ex-ministre espanyol d’Interior Jorge Fernández, on se sent conspirant amb l’ex-cap de l’Oficina Antifrau Daniel de Alfonso contra polítics independentistes. Al documentari s’aporten documentació i testimonis que, segons els productors, evidencien la participació de la Moncloa en l’operació Catalunya.

Tanmateix, el reportatge va més enllà de l’operació Catalunya i repassa les males pràctiques d’ençà de la transició. I s’hi revelen corrupteles i favoritismes que impliquen policia, jutges, fiscals i empresaris.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb