Un grup de pirates informàtic turcs ha llançat avui un ciberatac contra diversos comptes de Twitter per defensar el govern presidit per Recep Tayyip Erdogan, en el marc de la crisi diplomàtica iniciada amb els Països Baixos.

Els pirates han publicat a través d’aquests perfils a la xarxa social missatges de contingut nazi amb diverses etiquetes, entre ells #Naziholanda, i la frase ‘ens veiem el 16 d’abril’, en al·lusió a la data de celebració del referèndum constitucional a Turquia.

Entre els comptes atacats destaquen la del Parlament Europeu, la de l’ex-ministre francès Alain Juppé, la del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) i la d’Amnistia Internacional, entre altres d’importants empresaris i mitjans de comunicació.

Aquest ciberatac s’emmarca en la crisi diplomàtica iniciada entre Turquia i alguns països europeus –Països Baixos, Alemanya, Àustria i Suïssa– per impedir que ministres turcs celebrin actes electorals al seu territori.

La pitjor crisi afecta els Països Baixos. El president turc ha acusat el govern neerlandès d’actuar amb “romanents nazis”, fet que el primer ministre holandès, Mark Rutte, ha considerat afirmacions ‘boges i fora de lloc’.

El govern turc ha intentat fer campanya entre la comunitat turca a Europa per garantir el triomf del ‘sí’ en el referèndum que se celebrarà el proper 16 d’abril sobre la reforma constitucional, que dóna més poders executius a Erdogan.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]