El TSJ valencià suspèn cautelarment l’obligatorietat dels àmbits a primer d’ESO

UGT PV diu que la decisió permetrà que els alumnes rebin una educació de qualitat · La Generalitat està preparant un escrit d'al·legacions

VilaWeb
Imatge d'arxiu de l'interior d'una classe
VilaWeb – Agències
18.08.2022 - 14:02
Actualització: 18.08.2022 - 14:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJCV) ha acordat, a petició del sindicat UGT, la suspensió cautelar de l’article 11.3 del Decret de 5 d’agost del Consell, de manera que deixa sense efecte l’agrupació obligatòria d’assignatures per àmbits de coneixement per al primer curs de l’ESO.

Segons que ha informat UGT, l’alt tribunal ha dictat aquesta mesura cautelaríssima en una interlocutòria emesa ahir en apreciar especial urgència –el curs comença el 12 de setembre– “per tal d’evitar els perjudicis derivats” de l’aplicació del decret en cas que, finalment, la sentència fos estimatòria.

El sector d’ensenyament d’UGT PV considera que la conselleria d’Educació ha de complir immediatament la decisió judicial: “Amb aquesta suspensió es restableix el dret de l’alumnat de rebre una educació de qualitat i el del professorat a impartir les matèries de què és especialista i per a les quals està degudament qualificat”.

Educació al·legarà la suspensió 

L’advocacia de la Generalitat ja està preparant un escrit d’al·legacions en què demana l’aixecament de la mesura dictada pel TSJ de suspendre l’obligatorietat de l’educació per àmbits. Segons que han informat fonts del departament dirigit per Raquel Tamarit, l’ensenyament per àmbit en aquesta etapa no és una mesura nova que s’apliqui per primera vegada al curs i considera que l’entrada en vigor pot lesionar el dret d’alguns alumnes. La conselleria defensa que el model actual afavoreix l’aprenentatge competencial de l’alumnat.

UGT rebutja l’agrupació forçosa de matèries en els àmbits educatius, ja que implica que el mateix professor o professora hagi d’impartir la seva matèria, la matèria de què és especialista, i la resta que s’integren a l’àmbit.

En aquests àmbits, bàsicament un –general, amb agrupació heterogènia de matèries– o dos –sociolingüístic i cientificotecnològic– s’hi inclouen i agrupen matèries diverses.

La decisió judicial adoptada únicament suspèn cautelarment l’obligació i la imposició generalitzada a tots els centres educatius, de l’agrupació forçosa de matèries a 1r de l’ESO, però no impedeix que els centres, el professorat i els equips docents que ho considerin, amb recursos i la codocència garantida, puguin organitzar voluntàriament la impartició de les matèries agrupades per àmbits de coneixement.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes