El sindicat Intersindical Valenciana ha informat que el Tribunal Suprem (TS) ha acceptat a tràmit el seu recurs de cassació contra l’anul·lació, per part del TSJ del País Valencià del Decret dels usos institucionals i administratius de les llengües oficials a la Generalitat Valenciana.

En un comunicat, el sindicat assenyala que en el seu escrit, datat el 29 d’abril, el Tribunal Suprem considera que hi ha ‘motius més que justificats’ per admetre a tràmit el recurs.

El TS assenyala que la qüestió que té interès cassacional objectiu per a la formació de jurisprudència és si, ateses les circumstàncies del cas i la normativa que es predica infringida, resulta ajustada a Dret l’anul·lació de la disposició de caràcter general objecte de ‘litis’, i si ‘és necessària la traducció a aquelles comunitats autònomes que comparteixen el mateix sistema lingüístic’.

Intersindical argumentava en el seu recurs que el TSJ ha dictat sentències contra la seva pròpia jurisprudència consolidada des de 2004, ‘on s’admet que el valencià i el català són dues denominacions d’una mateixa llengua’ i que això s’ajusta a la legislació vigent.

Afegeix que les sentències del TSJ en contra del Decret d’usos lingüístics ‘vulnera la jurisprudència’ del Tribunal Constitucional espanyol i la del mateix Tribunal Suprem, que, a parer seu, ‘posen en evidència la manca de rigor jurídic d’aquestes sentències’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb