En una reunió privada amb periodistes de televisió, Donald Trump va sorprendre ahir dient que estava disposat a regularitzar la situació de milions d’emigrants ‘si no havien comès delictes’. Si es confirmés, significaria un tomb sorprenent en un dels punts de la seva presidència que fins ara han estat més polèmics.

La declaració de Trump ha estat filtrada per un assistent a la reunió en diversos diaris, però la Casa Blanca no l’ha volgut confirmar. Segons el departament de premsa de la presidència, la reunió era informal i no oficial i, per tant, allò que s’hi hagi dit no té repercussió pública.

Amb tot, la filtració de la declaració ha mogut un gran enrenou, perquè durant la campanya i les primeres setmanes de la presidència Trump havia pres una posició molt dura contra els onze milions d’emigrants sense papers que es calcula que hi ha als Estats Units.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]