Donald Trump insisteix i tornarà a prohibir l’entrada als Estats Units a ciutadans de sis països musulmans. El vet migratori es promulgarà en un nou decret i afectarà els nacionals de l’Iran, Líbia, Somàlia, Síria, Sudan i Iemen. Aquesta nova versió no inclourà l’Irac. La norma, per evitar una nova impugnació judicial, permetrà l’entrada d’aquells que tingui visat, doble nacionalitat o permís de residència, però té la mateixa finalitat: impedir el trànsit de musulmans al país perquè representen una amenaça pel país.

L’anunci s’ha fet en plena voràgine per l’escàndol d’espionatge rus que ha esquitxat l’administració de Trump. Els mitjans de comunicació han revelat reunions, en plena campanya electoral, entre l’ambaixador rus i l’assessor de seguretat Nacional, el fiscal general dels Estats Units i el mateix gendre del president. I després de les acusacions de Trump en contra de Barack Obama, el seu antecessor en el càrrec, per haver-li punxat, presumptament, els telèfons durant la campanya.

L’antic vet restringia l’entrada dels ciutadans d’Iran, Irac, Líbia, Somàlia, Sudan, Síria i Iemen durant noranta dies. A més, congelava quatre mesos l’admissió de refugiats i de manera indefinida en el cas dels sirians, quelcom que no inclou un nou decret.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]