El govern dels Estats Units va establir ahir les noves directrius per a fer deportacions d’immigrants sense papers. A la pràctica, això significa obrir la porta a deportar-los de manera indiscriminada i en massa. Entre aquestes mesures, hi ha accelerar el procés legal, dotar els agents de més competències, contractar quinze mil agents migratoris més i eliminar les exempcions que va aplicar l’administració Obama.

El secretari de Seguretat Interior nord-americà, John Kelly, va fer públics ahir dos informes per detallar com el govern de Trump preveu d’implantar les ordres executives que va signar el president nord-americà a final de gener.

Kelly ha explicat que les noves directrius no afectarien aquells immigrants que van arribar als Estats Units quan eren nens, que tenen una protecció especial des del mandat d’Obama. A banda aquests, el titular de Seguretat Interior ha dit que no hi hauria excepcions respecte dels estrangers que puguin ser deportats. ‘El personal del departament té plena autoritat per a arrestar un estranger si es considera que viola les lleis d’immigració’, ha explicat.

Tanmateix, es continua considerant prioritària la detenció i deportació dels immigrants il·legals que hagin comès delictes. S’hi inclouen, també, els immigrants que no hagin estat condemnats per presumptes delictes o que n’hagin comès només de caràcter migratori.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]