L’ex-batlle de Barcelona Xavier Trias és un dels nou aspirants a presidir la comissió de qualitat democràtica del PDeCAT. Trias s’hi ha postulat en una candidatura conjunta integrada per quatre persones més. Entre les quals, l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve. Així mateix, altres quatre membres del partit s’hi han presentat a títol individual. La comissió de qualitat de qualitat democràtica haurà de resoldre els casos d’incompatibilitats de càrrecs que afecten cinc dirigents (Lluís Guinó, Montserrat Candini, Albert Batet, Neus Munté i Elsa Artadi). Els associats al Partit Demòcrata triaran entre divendres i dissabte els integrants de l’òrgan.

El PDeCAT tancarà aquest cap de setmana el desplegament definitiu de tots els òrgans interns previstos als estatuts aprovats al congrés fundacional del juliol. A hores d’ara, només queden pendents la formació de la comissió per a la qualitat democràtica, transparència, compliment ètic i de garanties i la comissió econòmica.

Els associats al partit votaran des de divendres a la tarda, via telemàtica, i al llarg de dissabte els cinc membres que integraran cadascuna d’aquestes dues comissions.Pel que fa a la de qualitat democràtica, s’ha presentat una candidatura conjunta. Està formada per l’exalcalde Xavier Trias, l’expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve, Carles Agustí del corrent Generació Llibertat, Laia Sala de la JNC i Montserrat Morante.

Així mateix, s’han proclamat quatre candidatures més a títol individual: Miquel Obradó (regidor a Sant Just Desvern), Alba Espílez (alt càrrec de l’Institut Català de les Dones), Abel Llibre (JNC) i Josep Sillero.IncompatibilitatsLa comissió de qualitat democràtica haurà de resoldre la situació d’incompatibilitats de càrrecs que afecta cinc dirigents. Es tracta dels alcaldes de Besalú, Lluís Guinó; Calella, Montserrat Candini; i Valls, Albert Batet; la responsable de Coordinació Interdepartamental del Govern, Elsa Artadi; i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté. Munté ha anunciat la seva intenció de renunciar a l’escó al Parlament.

Per aprovar excepcions a la norma d’incompatibilitats cal un suport de tres cinquenes parts del Consell Nacional.Comissió econòmicaEn relació a la comissió econòmica, ja se saben els noms de les cinc persones que l’integraran. Es tracta de Teresa Pitarch, directora de l’Institut Català de les Dones i rival de Mercè Homs al lideratge del PDeCAT de Barcelona; Jordi Ferrés, advocat i economista, va ser tresorer a CDC de Sant Gervasi-Barcelona; Pau Villòria, secretari general de Cultura; David Martínez (JNC) i Miquel Puig, exdirector del Memorial Democràtic en època de Joana Ortega al capdavant del departament de Governació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]