El president Carles Puigdemont, el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, han fet una conferència de premsa on han explicat que han obtingut noves dades en la investigació que podrien arribar a vincular amb els atemptats l’assassinat de l’home que van trobar mort en un Ford Focus a Sant Just Desvern. L’home es deia Pau Pérez, tenia trenta-cinc anys, vivia a Vilafranca del Penedès, treballava en una empresa del sector vitivinícola i, a més, cooperava amb una ONG.

Com ja va avançar el diari El Punt Avui, Pérez Villán, hauria mort presumptament a mans d’un dels islamistes relacionats amb els atacs. L’atacant l’hauria assaltat al mig del carrer per fugir amb ell i el seu cotxe de Barcelona poc després de l’atropellament multitudinari de la Rambla. El segrestador es va saltar un control policíac a la Diagonal, en el qual va ferir un mosso. Posteriorment, els agents van localitzar el cotxe a Sant Just Desvern amb el cos de Pérez sense vida al seient del darrere. L’autòpsia ha confirmat que va morir per apunyalament.

 

Per una altra banda, s’han intensificat els controls policíacs a les comarques del nord del Principat, amb l’objectiu de localitzar el presumpte atacant escàpol, Younes Abouyaaqoub, qui tot apunta que podria ser el conductor de la furgoneta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]