Port de Barcelona
El tràfic total de mercaderies al Port de Barcelona ha augmentat un 13% al novembre amb relació al mateix mes de l’any passat, quan encara no havia arribat la pandèmia, amb 5,6 milions de tones. D’aquesta manera, es capgira la tendència negativa dels darrers mesos arran de l’impacte de la covid-19 en els intercanvis comercials. Segons el Port de Barcelona, destaca el comportament que han tingut els contenidors, amb un augment del 24% durant el mes passat, fins a les 302.889 tones, xifra que suposa un increment del 3,2% respecte del novembre del 2019. En aquesta partida, destaquen les exportacions a, amb 69.156 tones, amb un 11,5%.
Pel que fa als contenidors plens de trànsit, aquests han augmentat en l’últim mes un 59%, registrant un moviment de 113.682 tones.
En les xifres acumulades de l’any, però, encara es troba en xifres negatives respecte dels onze primers mesos del 2019. Concretament, va sumar 53,4 milions de tones, un 14,7% menys que en el mateix període de l’any anterior. La caiguda acumulada del tràfic total fins a l’octubre era del 17%.

Pel que fa als contenidors, entre gener i novembre han passat per les terminals del Port de Barcelona un total de 2,7 milions de tones, el que suposa un descens del 13,9%. Els contenidors plens sense trànsits sumen 1,24 milions de tones (-7,3%). En aquest cas, s’ha de destacar el bon ritme de les exportacions que, amb 656.273 tones, es mantenen en els mateixos registres que l’any 2019.

D’altra banda, els sòlids a granel han sumat 3,6 milions de tones en el període gener-novembre, el que suposa un descens del 3,2% respecte al mateix període de 2019. Pel que fa els líquids registren un moviment de 11,6 milions de tones (-22%). En aquest últim cas, la davallada ve marcada principalment pels gas natural però la resta de mercaderies, especialment els químics, semblen començar una recuperació amb un augment del tràfic del 7% al novembre.

Els tràfics d’automòbils i el passatge tornen a ser, un cop més, els principals afectats per les conseqüències de la covid. En el cas dels vehicles, la caiguda fins al mes de novembre és del 40,8%, amb un moviment de 423.949 unitats. Quant al passatge, el descens és d’un 81,6% (825.921 passatgers), amb especial incidència en el tràfic de creuers que cau un 93,5%, mentre que el tràfic de ferris de línia regular baixa un 55,8%.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.