El secretari general de CC.OO., Ignacio Fernández Toxo, ha anunciat que no es presentarà a la reelecció al XI Congrés Confederal que el sindicat celebrarà a finals del mes de juny.

Toxo ha comunicat la seva decisió en el Consell Confederal del sindicat, convocat aquest dissabte en sessió extraordinària a la seu de CC.OO. a Madrid.

Toxo té previst oferir una roda de premsa a les 13.00 hores per explicar la seva decisió de no optar a un tercer mandat extraordinari.

Nascut en la localitat gallega del Ferrol en 1952, Toxo va ser escollit per primera vegada secretari general de CC.OO. al desembre del 2008, quan li va treure el càrrec al llavors dirigent del sindicat, José María Fidalgo, per només 28 vots de diferència.

Al febrer del 2013 va ser reelegit per a un segon mandat amb el suport del 85,6% dels delegats assistents al congrés després d’haver aconseguit integrar als diferents corrents que existien en el sindicat.

En aquests últims quatre anys, el sindicat, amb Toxo al capdavant, ha aprimat la seva estructura, amb la fusió de diferents federacions sectorials, i ha afrontat l’escàndol de les targetes ‘black‘ de Caja Madrid, en el qual es van veure implicats sis dels seus membres, i ha estat testimoni de la fi del bipartidisme.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]