El govern de la Generalitat ha activat el cens únic per al referèndum d’avui a tot Catalunya, de manera que tots els electors podran votar a qualsevol dels 2.300 col·legis que hi ha repartits per tots els municipis. Tenint en compte que hi ha col·legis que s’han tancat o es poden arribar a tancar, qualsevol ciutadà, prefentment els que tinguin l’escola tancada, ho podrà fer, ha explicat el conseller de la Presidència, Jordi Turull. ‘Per a tots els qui els tanquin el punt de votació, hem desenvolpat un sistema per votar a qualsevol punt de votació. Tothom que tingui el DNI o passaport podrà votar perquè a cada taula hi haurà un sistema per comprovar tot el cens’.

A cada mesa hi ha un sistema per consultar el cens universal i validar que nigú no hagi votat abans. Tothom podrà votar només una vegada. Es farà amb un sistema electrònic que permet consultar el cens i que s’afegeix al procediment habitual de votació. Això farà el procés una mica més lent, però d’aquesta manera es garanteix que tothom pugui votar.

Sense sobres
Turull ha explicat que també s’accepta de votar sense sobres, degut a la manca de sobres pel segrestament de material per part de la Guàrdia Civil. Allà on no n’hi hagi podrà votar-se amb papereta doblegada i l’urna translúcida permetrà garantir el dret del vot secret

D’una altra banda, també ha informat que a tot arreu hi haurà paperetes, però que també valdrà la que es porti de casa i que sigui d’acord amb el model oficial que s’ha vingut repartint en llocs com la UB aquests últims dies o que l’ANC ha proposat d’imprimir.

En directe: Les urnes del referèndum arriben als col·legis de tot Catalunya

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb