El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per exigir-li que publiqui immediatament els nomenaments dels consellers al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Torra li adjunta el dictàmen de la Comissió Jurídica Assessora, que avala que els presos polítics i els exiliats puguin prendre possessió del càrrec.

A la carta, Torra li demana que ‘sense més dilacions’ ordeni la publicació per tal que de manera immediata els membres del govern puguin prendre possessió, es posi fi a l’aplicació del 155 i es comenci a restablir la ‘normalitat institucional’ a Catalunya.

Torra s’acomiada reiterant la seva plena voluntat d’un ‘diàleg sincer’ que creu que s’ha de traduir en una primera reunió aviat.

Llegiu ací la carta de Torra a Rajoy.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb