El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a demanar que els grups independentistes al congrés rebutgin la tramitació del pressupost espanyol si abans el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ofereix una ‘solució política’ a Catalunya.

Ho ha dit en la conferència de premsa per anunciar el guanyador del XXX Premi Internacional de Catalunya, que aquest any ha recaigut en l’enginyer nord-americà Vinton Cerf, en què ha criticat que Sánchez no ha ofert ‘cap avanç’ als catalans des que va ser investit en el càrrec. ‘Seguim en el ‘no’ al pressupost i en el ‘no’ a la tramitació del pressupost’, ha resolt el president català, i ha defensat que els dirigents del PDECat i ERC s’han manifestat en la mateixa línia aquestes darreres setmanes.

Ahir el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a través de la seva mà dreta i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, que el seu executiu no atendrà les peticions de ‘gests’ que li arriben des del PDECat i ERC per fer possible aquesta aprovació dels comptes. ‘Els gests que tindrem amb Catalunya són els mateixos que amb altres comunitat autònomes d’Espanya, que són els que tenen a veure amb les prioritats polítiques, les polítiques socials que milloraran notablement la situació dels ciutadans, i inversions territorials’, va dir.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb