El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que la ciutadania, les institucions i les entitats liderin conjuntament amb el govern la ‘resposta de país'” després de les sentències. Torra ha assenyalat que es tractarà d’un moment ‘decisiu’ i ha aprofitat per reclamar la ‘màxima unitat’ de l’independentisme. ‘El que necessitem és justícia, i sabem que a Espanya no en trobarem’, ha reblat el president. Tot plegat, en un ‘Sopar Groc’ al Palau de Fires de Girona on Torra no ha pogut assistir, i per això ha fet arribar el missatge amb vídeo. Just després se n’ha retransmès un altre en aquest cas de Carles Puigdemont, on ha cridat a la ciutadania a mobilitzar-se un cop hagin passat les resolucions judicials.

L’objectiu del sopar, organitzat per l’ANC, ha estat recaptar diners pels presos polítics i els seus familiars. Durant l’acte, s’han passat diversos vídeos entre els quals els de Quim Torra i Carles Puigdemont. Els dos s’han referit a la sentència del Suprem en relació al judici contra el procés i han assenyalat que cal donar resposta al pronunciament del tribunal. Torra ha començat demanant que els presos ‘siguin lliures i els exiliats a casa’. El president ha destacat la importància de la unitat de tot el món independentista per poder donar una ‘resposta de país’. ‘Com a president de la Generalitat necessito saber que la ciutadania, que les institucions, que els ajuntaments, que les entitats liderin, amb el govern evidentment aquesta resposta’.

Finalment, el cap del govern ha lamentat que s’haurà d’anar a Europa a ‘buscar justícia’, perquè a Espanya ‘no en trobarem’. Per la seva banda, Puigdemont ha deixat clar que no es rendiran i seguiran lluitant ‘on faci falta’ per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. ‘Ho hem dit sempre, mentre hi sigueu nosaltres hi serem. Ens sentim legitimats i motivats en seguir defensant la idea del país on volem viure’, ha rebla. Per tot plegat, ha vaticinat que caldrà mobilitzar-se ‘sobretot després de la sentència’. A més de Puigdemont i Torra, a l’acte hi ha intervingut l’advocat Jaume Alonso Cuevillas, a més de l’humorista Toni Albà.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb