Torna la Valencianada #VLCda23

  • Demà, 16 de febrer, després de l’aturada per la pandèmia, torna la Valencianada a la ciutat de València

Gemma Pasqual i Escrivà
14.02.2023 - 21:40
Actualització: 15.02.2023 - 07:38
VilaWeb

Els canvis tecnològics i socials han alterat la manera amb què els joves entenen i aprenen la realitat, cosa que ha afectat les metodologies tradicionals a l’aula. Es requereix replantejar les formes d’aprenentatge per adequar-se a les seues necessitats i adquirir competències del segle XXI.

La Valencianada és una gimcana amb tecnologia mòbil, un exercici de geolocalització d’edificis tan emblemàtics com per exemple la Llotja de València, la Seu o l’estació del Nord. Una iniciativa innovadora i reeixida que des del 2014 contribueix a divulgar el patrimoni cultural de la ciutat de València i a promoure l’ús del valencià i les tecnologies de la informació i la comunicació. Establint ponts entre l’ensenyament formal i el no formal, fomentant la cooperació i el treball en equip entre els alumnes. Una experiència interdisciplinària, organitzada amb la col·laboració de la Xarxa Cooperativa d’Ensenyament en Valencià 1entretants, basada en la Barcelonada desenvolupada per la xarxa LaceNet del Bages, que forma part del World Mobile.

Demà, dijous, la Valencianada reunirà prop de 1.600 alumnes de secundària, cicles formatius i batxillerat de 27 instituts del País Valencià, a més d’uns 50 alumnes de la Facultat de Magisteri de València. Armats amb els seus mòbils,  els joves aprendran història, arquitectura i literatura, d’una manera divertida, mentre posen a prova les seues habilitats de geolocalització i resolució d’enigmes.

Aquesta iniciativa també promou l’ús del transport públic, perquè els participants han de desplaçar-se per tota la ciutat per arribar als 83 llocs que han estat seleccionats.

Per tant, la Valencianada és una experiència educativa única i enriquidora, i una bona manera de conèixer la ciutat d’una manera molt divertida. Qui es pot resistir a fer-se una selfie amb els llocs més emblemàtics de la ciutat de València?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any