La descripció que acompanya el quadre de la batalla d’Almansa que hi ha exposat a les Corts Valencianes ha aixecat polèmica. El PP i Ciutadans van demanar que es retirés la referència al fet que es tractava d’un enfrontament entre ‘valencians i espanyols’, que havia ordenat de posar el president Enric Morera.

Després de les queixes, les Corts van prendre la decisió d’adreçar-se al Museu del Prado, que ha respost al parlament valencià amb una carta en què exigeix que els cartells de tots els seus quadres cedits a qualsevol institució tinguin el mateix caràcter, és a dir, tècnic, i que expliquin quin és el quadre i de qui és, ‘sense entrar en interpretacions polítiques’.

Després de la carta, la Junta de Síndics ha acordat per unanimitat de modificar el cartell explicatiu del quadre. El portaveu del PP, Jorge Bellver, ha lamentat que per instrucció del president ‘nacionalista’ de les Corts, s’hagués canviat el cartell explicatiu del quadre: ‘És una inscripció de caràcter clarament polític, que diu que va ser una guerra entre espanyols i valencians, cosa que no té res a veure ni amb la realitat històrica d’Espanya ni amb la realitat històrica de la nostra terra’, ha dit. Tanmateix, Bellver no ha aclarit quina era la seva versió de la batalla d’Almansa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb