tomeu amengual

S’ha mort Tomeu Amengual, un dels activistes de la Vaga de Fam per la Llengua del març i abril del 2012, segons que ha anunciat Jubilats per Mallorca, col·lectiu de què formava part. Concretament, va fer vaga de fam del 25 de març fins a l’11 d’abril per protestar contra els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá. Amengual va voler rellevar el seu company, Jaume Bonet, quan no li restessin forces, després de dies de vaga. ‘El cos em demanava de fer la vaga de fam, perquè les circumstàncies són prou extremes per a prendre mesures d’aquestes’, deia, en començar-la.

Segons que informa el diari DBalears, havia treballat al sector elèctric i també era un activista compromès amb l’ecologisme. Va impulsar una campanya contra els parallamps radioactius que va reeixir i va participar en campanyes i accions a favor de la Llei d’Espais Naturals i contra la incineradora de Son Reus. Aquests últims anys, Amengual formava part del col·lectiu Música per la Llibertat, que demana la llibertat dels presos polítics.

Tomeu Amengual: ‘La situació és prou extrema per a fer vaga de fam’ 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb