TNT 2019: viatges i perspectiva de gènere a la capital de la creació contemporània

  • El festival Terrassa Noves Tendències es consolida com una cita obligatòria de les arts escèniques contemporànies · Es farà del 26 al 28 de setembre

VilaWeb
Redacció
26.09.2019 - 17:00

Aquest cap de setmana, la creació contemporània prendrà els carrers i sales de Terrassa durant el festival Terrassa Noves Tendències (TNT). Després de dotze anys, el festival es consolida com a referent per a la creació contemporània, les noves dramatúrgies i el talent innovador. Del 26 al 28 de setembre s’exhibiran trenta propostes a la mostra, que ha esdevingut un planter d’artistes i un espai perquè creixin i expandeixin les seves creacions.

Els leitmotiv d’aquest TNT són els viatges i la perspectiva de gènere. Viatges col·lectius, viatges interiors o conseqüències de la massificació dels viatges són algunes de les propostes entorn d’aquest tema que durà damunt l’escenari obres com Gentry, de la companyia catalana Mos Maiorum, Le grand Tour, d’Onírica Mecánica, i Par les temps qui courent…, dels francesos Carabosse. 

‘360 grams’, d’Ada Vilaró.

Pel que fa a la perspectiva de gènere, la voluntat del TNT és de mostrar activitats de la vida quotidiana des d’un punt de vista feminista i tractar temes com la cosificació de la dona, la idea de bellesa, el plaer o l’explotació laboral. Ho faran amb obres com Pla-dur, del col·lectiu Atzur, una obra que tracta qüestions com la massificació turística de les ciutats mediterrànies i la precarietat amb la història de l’explotació d’una dona que neteja pisos turístics. Un dels espectacles més destacats del festival és 360 grams, d’Ada Vilaró. Una coproducció del TNT que tracta, des d’un punt de vista vital i generós, l’experiència de tenir càncer de mama i patir una mastectomia. Una obra que parla sobre la bellesa diferent, la bellesa política que desafia els estereotips. També desafien els estereotips de la sexualitat i la corporalitat les obres Unheimlich, d’Irene Vicente i la companyia Pelipolaca, i Catalina, d’Iniciativa Sexual Femenina.

‘Pla-dur’, d’Atzur.

Podeu consultar tota la programació del TNT

Un dels principals objectius del TNT és donar suport a la creació contemporània del país i apostar per la creativitat, la innovació i les noves tendències. Una de les maneres que té de fer-ho és coproduir espectacles. Enguany, s’hi podran veure cinc coproduccions: l’esmentada 360 grams, d’Ada Vilaró; Schumann amateur, de Rubén Ramos Nogueira, que reflexiona sobre l’amor, la bogeria i el paper de la dona en la història de l’art per mitjà de la parella de músics del Romanticisme Robert i Clara Schumann; Suicide Notes, de Marc Caellas i David G. Torres; Cobalto, de Laila Tafur i Alba Rihe; i Protocolos de acción frente a lo desconocido, de la Fundación Agrupación Colectiva, un diàleg entre sexe i religió.

‘#MoneyForFree’, de John Fisherman.

Per als més menuts, tornarà el TNT Kids, amb una programació de quatre espectacles per a tota la família: Un teatre al jardí, de la companyia Minimons; Handle with care, de Diana Gadish; EZ Sub, de Joao Pinto i Kandengue Arts; i Playscape Deluxe, dels belgues Cathy Bertel i Den Draad.

Com a novetat, s’han programat més espectacles de carrer i gratuïts que mai, entre els quals destaquen Perculights!, de les banda de percussió Brincadeira i la companyia d’arts escèniques Bàcum; Saunterer, de la companyia Colectivo Ameno, una performança itinerant basada en el caminar com a acte de resistència; Davaiii, de D&A, on se citen un llançador de ganivets i un violoncel·lista; i #MoneyForFree, de John Fisherman, una reflexió sobre el culte als diners de la nostra societat, entre més.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any