La vaga parcial de cinc hores al metro de Barcelona ha començat a les deu del matí, tal com estava previst, i s’allargarà fins a les tres de la tarda. Durant aquest període, només circularan un 20% dels combois, d’acord amb els serveis mínims dictats per la Generalitat, amb una freqüència de pas que oscil·laran entre els 22 i 25 minuts. És per això que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha aconsellat no utilitzar el metro durant la protesta dels treballadors o buscar altres transports alternatius. Segons l’empresa, la xarxa de metro sol registrar 340.000 entrades entre deu del matí i cinc de la tarda, un volum de passatge que no pot absorbir si es redueixen el nombre de trens a una cinquena part. En un cas extrem, TMB podria considerar tancar algunes estacions o suspendre el servei amb l’objectiu de garantir la seguretat dels passatgers.

Els treballadors denuncien el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu i reclamen una millora de les condicions laborals. Segons la companyia, la convocatòria de vaga parcial i l’anunci de posteriors mobilitzacions ha interromput les negociacions d’aquest conveni, que ha de substituir el que va vèncer l’1 de gener.

TMB va reiterar aquest dilluns a la tarda la seva voluntat de continuar treballant per uns acords que compatibilitzin la millora del servei públic i la millora de les condicions laborals.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.