Featured Video Play Icon

Dijous la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona es va omplir de gom a gom per a escoltar l’última lliçó del professor de filosofia Josep-Maria Terricabras. Era l’última lliçó, però també un homenatge de la comunitat acadèmica a Terricabras. Ací podeu llegir la crònica de l’acte publicada divendres.

Terricabras va parlar de la seva trajectòria i dels aspectes que més l’havien marcada. El seu pas per l’institut de secundària, la seva estada a universitats alemanyes i angleses, la creació de la Càtedra Ferrater Mora, la descoberta de Wittgenstein, i més coses. Una bona part del discurs el va dedicar a la defensa del llenguatge com a element que ens fa humans i que explica qui som i com hem arribat on som. I a la defensa de la llengua com a pedra fonamental per al raonament, el diàleg i el coneixement. Terricabras es va mostrar molt preocupat pel poc valor que donen les institucions educatives, els mitjans de comunicació i els agents socials a parlar bé i a expressar-se bé. I va dir que patia cada dia més per la decadència lingüística global, que era també decadència intel·lectual.

Avui us oferim el vídeo de l’acte sencer, amb les intervencions del rector Sergi Bonet, el degà Josep Gordi i el director del Departament de Filosofia, Josep Lluís Prades —i la lliçó de Terricabras—, que podeu veure a continuació:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.