La pluja intensa ha causat la cancel·lació d’almenys trenta-dos vols a l’aeroport del Prat, també s’han desviat com a mínim cinc vols més. El tancament total de l’espai aeri durant mitja hora i la prohibició d’enlairament durant prop d’una hora ha causat retards generalitzats, sobretot per a les sortides, algunes de les quals ja tenen una previsió de retard de cinc hores.

La vaga de personal de terra al Prat transcorre sense incidències rellevants 

Consulteu l’estat de tots els vols ací.

Dels vols cancel·lats, catorze són de Vueling, que és la companyia que domina clarament l’aeroport barceloní, i eren vols d’anada i tornada de Barcelona a Sant Sebastià, Maó, Eivissa, París-Orly, Palma, Xerez i Niça. La companyia ha recol·locat els passatgers en altres vols o els ha ofert alternatives de transport o de data. Dels cinc vols desviats, un de Ryanair d’Hamburg (Alemanya) ha acabat a Reus, i un d’Easyjet de Basilea (Suïssa) a Girona.

Les cancel·lacions per la pluja se sumen a la seixantena ja previstes des de dijous per la vaga del personal de terra d’Ibèria.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.