La constitució de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya (CBDTC), el gener del 2017, ha servit per prestigiar una de les manifestacions de cultura popular més antigues documentades a Catalunya. Aquest estiu ens brindarà una nova prova del revifament que han viscut les colles que es dediquen a preservar els balls de diables tradicionals.

Diumenge 14 de juliol, Torredembarra acollirà una àmplia representació de les entitats associades a la CBDTC.  El correfoc de la Festa del Quadre de Santa Rosalia, a les 22:30h, comptarà amb la participació del Ball de Diables de Torredembarra com a colla amfitriona, i de totes les colles convidades per a l’ocasió: els Balls de Diables de Tarragona, El Vendrell i la Bisbal del Penedès, el Drac de Llorenç del Penedès i la Virgília de Torredembarra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.