recurs Torra TC

El ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha anul·lat diversos punts de la llei reguladora de les hisendes locals del 2004. Consideren que aquests apartats ara anul·lats estableixen un mètode objectiu de determinació de la base imposable de l’impost sobre l’augment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, l’impost de la plusvàlua, que determina que sempre hi ha hagut un creixement en el valor dels terrenys durant el període de la imposició, amb independència que n’hi hagi hagut i de la quantia real d’aquest augment.

Els efectes no són retroactius, la decisió declara la intangibilitat de les situacions fermes existents abans de la data de l’aprovació de la sentència.

La sentència compta amb el vot particular concurrent del president del TC, Juan José González Rivas, i els vots discrepants del magistrat Cándido Conde-Pumpido i de la magistrada María Luisa Balaguer. La decisió arriba arran de la qüestió d’inconstitucionalitat presentada per la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia, Ceuta i Melilla.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.