El TC convoca un ple urgent per decidir si admet el recurs del PP contra la reforma del codi penal

  • El ple serà a les 10.00, abans de votar la reforma · El PP demana mesures cautelaríssimes per aturar el nou sistema d'elecció dels magistrats del mateix TC

VilaWeb
ACN
14.12.2022 - 14:40
Actualització: 14.12.2022 - 21:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Tribunal Constitucional espanyol (TC), Pedro González-Trevijano, ha convocat urgentment un ple per decidir les mesures cautelaríssimes que li ha demanat el PP en el recurs contra la tramitació de dues esmenes de la reforma del codi penal espanyol en referència al sistema d’elecció dels nous membres del TC. Serà demà a les 10.00, abans del ple en què es votarà la llei –que també inclou la reforma de la malversació i la derogació de la sedició–. Trevijano ha encarregat la ponència sobre la petició del PP al magistrat del sector conservador Enrique Arnaldo.

El PP prova de paralitzar la reforma mitjançant el recurs que ha presentat contra la tramitació de dues esmenes. En concret, són les que fan referència a la rebaixa de la majoria del CGPJ per escollir els dos nous magistrats del TC –dels 3/5 que calien fins ara a una majoria simple– i la possibilitat que en cas que el CGPJ no designi magistrats per manca d’acord el govern espanyol pugui nomenar sense esperar els dos que li pertoquen a ell.

Les dues esmenes, signades pel PSOE i Podem, es van incorporar a la ponència que es va aprovar en comissió i que s’ha de sotmetre a ple demà. El recurs del PP demana al TC que suspengui l’execució dels acords que van afectar la tramitació de les dues esmenes adduint que es van introduir al text fent un ús fraudulent dels tràmits parlamentaris perquè consideren que s’ha furtat el debat i els informes preceptius sobre les iniciatives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes