Els taxistes de Barcelona, que estan en vaga indefinida i ocupen la Gran Via des de divendres, estudien fer demà ‘diferents accions’ de protesta a la ciutat per pressionar el govern i que augmenti el temps de precontractació dels anomenats VTC, els vehicles de lloguer amb conductor.

Així ho assegura l’associació més representativa del sector del taxi de Barcelona, Élite Taxi, en un comunicat difós aquesta tarda, en el qual no concreta quin tipus de protestes poden efectuar, però alerta que poden elevar el to de les protestes.

‘Hem anat advertint l’administració que la tensió anirà en augment, i que molt possiblement començarem a veure situacions, escenaris i accions que s’escapen al nostre control’, assegura la nota.

‘No podem descartar un escenari on es produeixin accions diferents per tota la ciutat i al mateix temps. En el moment que això pugui començar a succeir, advertirem les administracions que la situació se’ns ha escapat completament de les mans, cosa de la qual ja hem advertit’, alerta aquesta associació.

Ahir, el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, va plantejar la possibilitat d’anar a protestar demà davant del departament d’Economia de la Generalitat, en entendre que el de Territori és partidari d’ampliar el període de precontractació dels VTC més enllà de 15 minuts i el d’Economia actua com a fre d’aquesta opció.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb