El portaveu d’ERC al congrés espanyol, Joan Tardà, ha llegit a l’hemicicle una carta escrita per Oriol Junqueras des de la presó d’Estremera, adreçada directament al president espanyol, Mariano Rajoy. A l’escrit, el vice-president insta Rajoy a acceptar el resultat del 21-D ‘sigui quin sigui’. ‘L’emplaço a respectar-lo i implementar-lo de mutu acord, sense cops de porra aquesta vegada’, diu. Junqueras també li demana que ‘abandoni la via de la judicialització d’un conflicte polític i la via de la repressió i prengui el camí de la política’. A més, li demana que emprengui accions contra els actes violents comesos per ‘grups violents d’extrema dreta’.

Tardà ha llegit la carta durant la sessió de control, però Rajoy ja no hi era, a la cambra. A la carta, Junqueras també recrimina al cap de l’executiu espanyol que a la presó no s’ha trobat amb condemnats per corrupció i li demana que passi un bon Nadal ‘juntament amb els seus’.

Ací podeu llegir-la íntegra:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]