detonen artefacte barceloneta

Artíficers de l’armada espanyola de Cartagena faran detonar demà l’artefacte explosiu trobat avui al fons del mar a Barcelona, davant la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta. Així ho ha explicat el tinent de batllia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, que ha indicat que fins aleshores la platja romandrà tancada al bany.

La policia l’ha acordonat aquest matí per la presència d’un artefacte explosiu localitzat al fons del mar. Segons ha explicat Batlle, la Guàrdia Civil l’ha detectat en una operació rutinària, a 25 metres de la línia de platja. En un primer moment el perímetre era de dos-cents metres però s’ha ampliat posteriorment.

Batlle ha dit que es tracta d’un artefacte molt antic i que és possible que sigui un projectil aeri de la guerra civil espanyola. ‘És habitual que es trobin aquest tipus d’elements, però el fet de ser un diumenge d’estiu ha cridat més l’atenció que en d’altres ocasions’, ha dit Batlle als periodistes. També ha destacat la coordinació ‘excel·lent’ entre la Guàrdia Civil, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Portuària.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.