Cinemes Las Vegas de València, situats en els antics cinemes Albatros i promoguts pel cineasta català Ventura Pons, han tancat les portes. Segons han informat a Efe fonts de la productora de Pons, Els Films de la Rambla, el model d’aquestes sales, que es van inaugurar el 2017 amb el nom d’AlbaTexas i amb una aposta pel cinema en versió original i subtitulat en valencià, ‘no ha funcionat’ a València, ja que no s’ha aconseguit atreure el públic esperat.

El passat mes de desembre, Ventura Pons va presentar la nova imatge dels cinemes, sota el nom de Cinemes Las Vegas, que mantenia el model d’AlbaTexas però introduïa també estrenes del cinema actual en versió original, a preus més reduïts que les sales comercials per atraure més públic, apostava pel cinema d’autor i incorporava espectacles de petit format.

La idea, va assenyalar llavors el cineasta, era oferir la sala de cinema per a actuacions musicals, monòlegs o presentacions ‘més íntimes’ i suplir així la manca d’aquests espais a la ciutat. La sala oferia, a més, preus més reduïts que les sales comercials en pel·lícules d’estrena, descomptes per a jubilats, joves menors de 21 anys i famílies nombroses i monoparentals, així com ofertes puntuals de sopars al costat del bar del cinema.

L’objectiu, va assenyalar llavors Pons, era apostar per una programació ‘diferenciada’ de la resta de sales de la ciutat, que recuperés els espectadors dels ‘cinemes mítics’ en versió original. Tres mesos després de la seva presentació, aquest nou model no ha tingut l’acollida esperada i els seus impulsors han decidit el tancament definitiu de la sala valenciana.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.