Featured Video Play Icon

A partir de demà a la tarda una nova modalitat de vehicles circularà pels carres del centre de la capital d’Estònia: els busos sense conductor. El projecte forma part de les propostes presentades durant la presidència estoniana del Consell de la Unió Europea. De moment, dos busos duran a terme el recorregut previst alhora, cadascun amb una capacitat de només vuit passatgers.

Es tracta d’un programa pilot i, per tant, la ruta d’aquest nou servei serà molt reduïda; anirà des de l’Avinguda Mere fins al Tallin Creative Hub, una zona que està a prop del centre de la ciutat. El servei serà breu: començarà a dos quarts d’una del migdia i durarà fins a dos quarts de quatre. Està previst que funcioni durant tot l’agost. Més endavant està previst que els horaris s’ampliïn entre dos quarts de nou del matí i dos quarts de sis de la tarda.

Tot i que a Tallinn és una novetat, l’empresa Easymile ja ha dut el seu projecte de busos sense conductor arreu del món. A Sant Sebastià, al País Basc; a Darwin, a Austràlia; a Lausana, a Suïssa; o a Sophia Antipolis, a França.

La ruta de la prova pilot de busos sense conductor serà molt limitada: entre l’Avinguda Mere i el Tallinn Creative Hub.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]