BANGKOK, 21 (Reuters/EP)

El Govern tailandès ha anunciat aquest divendres que la coronació del monarca Maha Vajiralongkorn tindrà lloc, gairebé amb tota probabilitat, a final d’any, moment a partir del qual s’aixecaran les restriccions provisionals que actualment es troben en vigor sobre certes competències polítiques de l’Executiu, entre elles la potestat d’organitzar les properes eleccions generals.

De totes maneres, el nou monarca del país des del passat mes de desembre ja ha manifestat la seva voluntat de prosseguir amb el full de ruta marcat per l’Exèrcit tailandès, màxim responsable del discórrer polític del país després del cop d’estat que van imposar el 2014, començant pel beneplàcit que va concedir aquest mes a la nova Constitució impulsada pels militars.

Segons els seus crítics, aquesta nova constitució, la vintena des del final de la monarquia absolutista a Tailàndia el 1932, no farà sinó ratificar l’enorme influència dels militars en la destinació política del país.

L’Exèrcit defensa que es tracta d’un pas imprescindible per al retorn de Tailàndia cap al camí democràtic que prosseguirà amb la declaració de les eleccions generals, inicialment promeses per fa dos anys.

“La coronació del nou monarca tindrà lloc a final d’aquest any”, segons ha estimat un dels diversos viceprimers ministres del país, Wissanu Krea Ngam, sense especificar un mes concret, encara que va confirmar que la cerimònia no tindrà lloc en cap cas abans de l’acte de cremació del seu pare i anterior monarca, Bhumibol Adulyadej, que tindrà lloc el 26 d’octubre.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]