El Suprem espanyol obliga al govern de les Illes a concedir l’autorització comercial a Ses Fontanelles

Malgrat la sentència, la promotora no pot començar les obres perquè no disposa de la llicència urbanística de l'Ajuntament de Palma

VilaWeb
Redacció
11.03.2019 - 13:55
Actualització: 11.03.2019 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol no ha admès a tràmit el recurs del govern de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Palma contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que va anul·lar la denegació de l’autorització per a construir un centre comercial a Ses Fontanelles, la zona humida més gran que resta a la badia de Palma.
.
La sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal no ha admès els recursos per ‘falta de fonamentació suficient’. Segons el Suprem, tots dos recursos pretenien ‘un pronunciament concret’ sobre la qüestió de fons. L’abril de l’any passat, el TSJIB va anul·lar la denegació per part del govern de l’autorització per a construir un centre comercial a Ses Fontanelles i va reconèixer el dret de la promotora a obtenir-la.

Unibail Rodamco va sol·licitar el 2014 una llicència autonòmica de gran establiment per a implantar un centre comercial. Va ser denegada per la Direcció General de Comerç perquè els terrenys no tenien la condició de sòl urbà consolidat i no disposaven dels serveis urbanístics bàsics. Els recursos de la promotora van ser desestimats tant pel TSJIB com pel Suprem. L’empresa va sol·licitar una segona autorització el febrer del 2015, demanant que se li concedís condicionant-la al fet que posteriorment s’atorgui la llicència d’obres que permeti simultaniejar les obres d’urbanització i edificació del projecte, i al fet que els terrenys adquireixin la condició de solar.

La Direcció General de Comerç va tornar a denegar-la perquè els terrenys són sòl urbanitzable, les obres del qual no estan pròximes a conclusió, i no són solar. Unibail Rodamco va recórrer de nou al·legant que la Llei del Sòl de Balears permet la concessió de llicència condicionada al fet que es facin simultàniament les obres d’urbanització i la construcció del centre comercial i també al fet que no comenci l’activitat comercial fins que els terrenys siguin considerats solar.

El TSJIB va assenyalar que la resolució del govern denegant la segona petició de llicència ‘no havia ponderat degudament les noves circumstàncies, per la qual cosa ha de ser revocada’ perquè, a diferència de la primera vegada, la promotora va demanar l’autorització de manera condicionada.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes