presos politics diputats

El Tribunal Suprem autoritza que Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Jordi Sànchez surtin dilluns de la presó perquè recullin les credencials parlamentàries per a ser diputats al congrés espanyol i al senat. Tanmateix, la sala segona del Suprem especifica que els presos hauran de ser ‘degudament custodiats’ i interpel·la les presidències de les dues cambres perquè els tràmits es facin tan de pressa com sigui possible amb l’objectiu que siguin ‘reintegrats al centre penitenciari com més aviat millor’.

També diu que l’endemà, el dia de la constitució del congrés i el senat, els presos tenen prohibit de fer reunions de treball i tenir contacte amb els mitjans de comunicació, tal com havien demanat els seus advocats.

La decisió dels magistrats implica que se suspèn la sessió del judici contra el procés de dilluns que ve, per la qual cosa la vista oral es reprendrà dimecres, amb els últims testimonis i les primeres pericials.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.